Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu

Autorė

Oksana Misiukienė

Maisto blogerė ir fotografė, ajurvedos konsultantė, ajurvedinės ir vegetarinės mitybos specialistė, prieskonių žinovė, ajurvedinių ir vegetarinių receptų autorė, studijuoja dietetiką bei jau kelerius metus intensyviai kasdien studijuoja ajurvedą, mokydamasi iš vienų geriausių pasaulyje Indijos, Rusijos ir kitų šalių ajurvedos gydytojų, taiko šias žinias savo kasdienėje praktijoje, konsultuoja sveikatinimosi bei sveikos gyvensenos ir mitybos temomis.

Aš instagram'e

Naujausi įrašai

Amarkhand

Švelnaus skonio, gaivus desertas pagardintas kardamonu ir šafranu. Ingredientai 800 g. graikiško jogurto 250 g....

Lęšių ir moliūgų sriuba su kokosų pienu

Atėjus rudeniui mūsų namai dar labiau pakvimpa prieskoniais. Verdamos skaniausios šildančios sriubos, gaminami aromatingi troškiniai ir kepami gardžiausi pyragai.

Pasta alla Norma

arba makaronai su baklažanais. Šį receptą jau senokai esu nužiūrėjus, tik vis dvejojau. Ir veltui, tikrai gaminsiu dar, nes šiame patiekale...

komercinė fotografija

Konservuotų mangų tyrė, Sattva, ajurveda24.ltŠokoladinis valgomosios viksvuolės riešutų kremas Chufella, ajurveda24.lt Makaronai AL DENTE Gluten Free (be glitimo)Makaronai AL...

Atėjus rudeniui mūsų namai dar labiau pakvimpa prieskoniais. Verdamos skaniausios šildančios sriubos, gaminami aromatingi troškiniai ir kepami gardžiausi pyragai.

Ingredientai

  • 500 ml. daržovių sultinio
  • 100 g. raudonų lęšių
  • 400 ml. kokosų pieno „Bionaturalis“
  • 200 g. moliūgo
  • 2 saliero stiebai
  • 5 g. šviežio imbiero
  • 1/2 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. Curry Masala
  • 1/2 a.š ciberžolės
  • 1/4 a.š. asafetidos
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Aliejus arba ghi kepimui

Paruošimas

  1. Paruošiame prieskonius.
  2. Supjaustome saliero stiebus.
  3. Kubeliais supjaustome moliūgą.
  4. Smulkiai supjaustome imbierą.
  5. Puode įkaitiname 2 v.š. aliejaus, beriame prieskonius ir maišant kepame 3-5 sekundes. Dedame salierą, moliūgą ir maišant kepame 5 minutes.
  6. Beriame nuplautus lešius ir maišant kepame 2-3 minutes. Įpilame 500 ml sultinio arba vandens, užverdame ir verdame ant mažos ugnies 20-30 minučių.
  7. Į puodą pilame kokosų pieną, pagardiname druska, užverdame ir verdame 5-10 minučių.
  8. Sriubą sutriname maisto smulkintuvu (nebūtinai).
  9. Išpilstome į lėkštes, pagardiname moliūgo sėklomis, džiūvėsėliais ar kt. ir tiekiame.

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram